AYSAN KARAVAN

Aysan Karoser Karavan Römork San. Tic. Ltd. Şti

Merkez: Dereçavuşköy, 4.Dilek Sk.No:44 Osmangazi/Bursa

Tel: 0224 215 68 40 Fax: 0224 215 68 40 GSM : 0535 258 18 90

aysan@aysankaravan.com.tr

ANA SAYFA

KURUMSAL

İLETİŞİM

 
 
- RÖMORKLARIN TRAFİĞE TESCİLİ HAKKINDA

Römorkların Trafiğe tescil ettirilmesi;

Bütün motorlu araçlar ile bu yönetmelikte 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununca tescili zorunlu kılınan motorsuz araçların sahipleri, araçlarını yetkili tescil kuruluşuna tescil ettirmek ve tescil belgesi almak mecburiyetindedirler.

O1 Sınıfı için; Azami yüklü ağırlığı 750 Kg'a kadar olan O1 Sınıfı römorkların trafikte tesciline (ruhsat çıkartılmasına) gerek yoktur. Bu tür römorklar, trafikte çekilmekte oldukları motorlu taşıtın tescil belgesi (ruhsatı) ve plakası ile seyredebilirler. Bu 3. plakadan bastırmanız için bağlı bulunduğunuz Trafik Tescil bürosuna römork imalatçısı tarafından verilen römorka ait Tip onay belgesini ve Karayolu uygunluk belgesini ibraz etmeniz yeterlidir.

O2 Sınıfı için; Azami yüklü ağırlığı 750 Kg'ı geçen O2 sınıfı römorklar ise trafiğe çıkabilmeleri için bağımsız olarak tescil edilmeleri yani römork için de bir ruhsat çıkartılmış olması dolayısı ile çekmekte olan motorlu taşıttan farklı bir plakasının olması gerekir ve yine her yıl ayrıca araç Muayene istasyonlarında periyodik muayene ettirilmeleri zorunludur.